Sedež podjetja imate lahko tudi v Ljubljani

Ste tik pred postopkom registracije podjetja, pa nimate poslovnega naslova, koder bi registrirali sedež podjetja? Dejstvo je, da morate kot lastnik podjetja na naslovu, ki ni v vaši lasti (primer: podnajemniško stanovanje) pridobiti številna dovoljenja. Pri tem pa lahko naletite na kakšne nevšečnosti, saj zakon veleva, da je lastnik objekta tisti, ki podpiše in pred notarjem overi dokument, na katerem je jasno zapisano, da se strinja z registracijo podjetja na danem naslovu. Če tovrstnega dovoljenja ne morete dobiti, je možnosti več: lahko se odločite za najem poslovnih prostorov, kar pa je drago in za mlade podjetnike, ki še nimajo večje ekipe, nepotrebno (pomislite na stroške najema, stroške upravnika, stroške elektrike in podobno!), zato precej bolj v poštev pride najem sedeža podjetja. To lahko storite tudi v Sloveniji: v Ljubljani, Mariboru in ostalih večjih mestih je kar nekaj ponudnikov.

Kaj je najem sedeža podjetja?

Najem sedeža (iz angleščine se tudi v Sloveniji uveljavlja izraz “virtualna pisarna”, ta pa označuje najem poslovnega naslova) je vse bolj popularen tudi pri nas. Če še nekaj let nazaj ni bilo niti enega ponudnika, jih je sedaj že kar precej.

Sedež podjetja – Ljubljana: Za nizek znesek si lahko tudi vi zagotovite sedež podjetja v večjem mestu v Sloveniji. Sedež podjetja (Ljubljana) v velikem mestu deluje bolj strokovno, hkrati pa tudi precej bolj privlačno za stranke. Primer: za katero podjetje bi se odločili – za tistega, ki ima sedež podjetja v Ljubljani, ali za tistega, ki ima sedež podjetja nekje za devetimi gorami in devetimi jezeri?

Kako je z osebnimi obiski strank?

Če menite, da bo v prihodnosti prišlo do kakšnega osebnega obiska strank, pa niste prepričani, kako boste v primeru najema sedeža odreagirali, nikar ne skrbite. Ponudnik virtualne storitve ima skoraj zagotovo v ponudbi tudi najem sejne sobe oz. sobe za sestanke, ki je primeren. Preverite, ali je vsaj nekaj takšnih sestankov (1-2 praviloma) vštet kar v samo pogodbo o virtualni pisarni.

Dodaj odgovor