Potrebujete bančno posojilo za vaše malo podjetje?

Predstavljajte si lastnika malega podjetja, ki vstopi v svojo trgovino in vidi popolnoma poplavljena tla. Nemudoma mora ukrepati, da bo trgovina spet obratovala v čim krajšem času. Če bi lastnik imel kreditno linijo, bi v trenutku lahko odplačal vodovodarja in čistilni servis. Tako pa je njegov poslovni račun popolnoma prazen in mora zaprositi za bančno posojilo z visokimi obrestmi.

Lastniki malih podjetji se osredotočajo na sedanjost in na to kaj bo prinesel jutrišnji dan. Ne odločajo se za preventivne ukrepe, ker denar raje usmerijo v razvijanje podjetja ali v pospeševanje prodaje. Vsi bi radi imeli čim bogatejši poslovni račun v najkrajšem možnem času. Nekateri podjetniki se ne zavejo, da je veliko lažje zagotoviti posojilo ali kreditno linijo, ko tega ne potrebujejo, kot pa čakati na urgentne situacije.

Če vaš posel stabilen in vam prinaša redne prihodke, potem je primeren čas, da razmislite o posojilu z nizko obrestno mero ali o kreditni liniji. S tem zavarujete svoj poslovni račun in v nujnih primerih imate dovolj denarja za rešiti težave ter svojim zaposlenim zagotoviti redne plače. Če ne ukrepate sedaj, lahko vaše podjetje utrpi hude posledice.

Dodaj odgovor