Je samozaposlitev za vas?

Če karkoli od spodnjih stvari velja tudi za vas, potem je za vas boljše, kot da ste zaposleni v nekem podjetju, da imate samostojno podjetje.

  1. Pomembna vam je fleksibilnost

Če ne marate osemurnega delavnika, je samozaposlitev dobra rešitev, saj sami določate urnik svojega dela. Če vam je na primer pomembno, da greste lahko sredi dneva po nakupih ali pa del dneva preživite z otrokom, vam bo to odgovarjalo. Vendar pa pozor, to še ne pomeni, da boste delali manj kot osem ur. Ravno nasprotno po navadi samozaposleni delajo še več, vendar pa je to cena, ki jo boste morali sprejeti v zameno za fleksibilnost.

  1. Sposobni ste ločevati med delom in družino

Ker si pri samozaposlitvi lahko sami postavljate delovni čas, morate tako tudi dobro razporediti čas, ki ga boste porabili za družino in čas, ki ga boste porabili za delo. Potruditi se morate, da si kar najbolj optimalno razporedite čas.

  1. Sposobni ste se sami odločati

Ko ste samozaposleni ste vi šef, zato morate včasih sprejemati pomembne odločitve, včasih pa tudi pritožbe in kritike, jih razrešiti in nadaljevati s poslom.

  1. Ste samodisciplinirani

Pomembno je, da ne popuščate, ko ste samozaposleni, začenjate z delom točno in opravite delo tako, kot bi vas nekdo nadziral. Svoj čas morate porabiti kar najbolj učinkovito. Če vam to ne bo šlo, boste namreč najbolj trpeli prav vi, saj boste zaslužili toliko, kolikor boste naredili.

  1. Želite bolj sodelovati pri novih idejah za podjetje in projektih

Kreativni ljudje, ki radi sodelujejo pri novih idejah, bodo uživali, ko bodo samozaposleni. Prav tako taki, ki ne marajo, da jih nekdo nadzira, saj so sami tisti, ki bi radi imeli vse pod nadzorom.

  1. Niste preveč navdušeni nad skupinskim delom

Nekateri rajši delajo sami, čeprav so v zasebnem življenju prijazni in priljudni ljudje,pa jim morda to pri delu ne odgovarja. To lahko opazite, če pri skupinskih projektih vse hočete narediti sami in vse ideje, ki jih predlagajo drugi že v kali zatrete.

Dodaj odgovor