Poleg zaposlitve lahko ustanovite še s.p.

Ni treba, da se odpoveste svoji redni zaposlitvi, če želite postati podjetnik. Imate namreč lahko oboje – tako dosedanjo zaposlitev (in morebiten izhod v sili, če bi šlo z vašim novim podjetjem kaj narobe) in svoje podjetje (v obliki s.p. ali samostojnega podjetništva). Kombinacija obojega se je že velikokrat izkazala za odlično rešitev in je že marsikomu pomagala k temu, da je prišel na svoje.

Če vas zanima, kako ukrepati pred ustanovitvijo svojega podjetja, si preberite nekaj iztočnic, kje začeti:

  • zagotovo je vaša prva stvar, ki jo želite opraviti, ANALIZA TRGA. Če ne veste, kako bodo ljudje reagirali na vašo ponudbo, ni sploh smisla se truditi.
  • druga stvar je čim bolj ZMANJŠATI STROŠKE. Podjetje lahko registrirate na svojem domačem naslovu (namesto da iščete ponudnika, ki vam bo za najem naslova zaračunaval), računovodstvo lahko vodite sami (vsaj na začetku), poiščete lahko najcenejšega ponudnika poslovnih računov, uporabljate lahko domači avtomobil ipd.
  • ugotoviti morate, katere so vaše ŠIBKE TOČKE. Ko ste jih našli, boste na tem področju poiskali pomoč in problem bo rešen. Če vam ne gre programerstvo, poiščite začasno pomoč, morda pa lahko za pomoč poprostrani kar svojega otroka, bratranca ali soseda.
  • slediti mora TEST TRŽIŠČA, ki mora zajemati resnično komunikacijo s (potencialnimi) potrošniki. Njihova mnenja morate nato tudi upoštevati!

Dodaj odgovor