Zakaj potrebujete poslovni račun?

Ko odprete svoje podjetje, to za sabo potegne še kup opravkov. Poslovni račun je nekaj, kar morate urediti čim prej, tudi če ste samostojni podjetnik je poslovni račun najboljši način, da ste na tekočem s financami v podjetju. Poslovni račun vam namreč pomaga ločevati med zasebnimi in poslovnimi financami, z njegovo pomočjo zlahka sledite vsakodnevnim transakcijam, ki se tičejo le posla.

Izbira banke

Preden pa se lotite odpiranja računa, je treba premisliti tudi, katero banko boste izbrali. Ker je poslovno bančništvo malo drugačno od bančništva pri potrošnikih, ni nujno, da bo najboljša izbira banka, pri kateri imate že osebni račun. Dobro je izbrati osebje, ki je seznanjeno z vašim področjem dela in vam lahko pomagajo s svojimi izkušnjami in znanjem.

Paziti morate tudi na to, da vas nekatere banke skušajo prepričati, da uporabljate nekatere njihove produkte ali storitve, ki za vas niso najbolj uporabni.  Pri izbiri banke pa lahko preučite tudi to, kakšen način E-bančništva uporabljajo. Nekatere namreč ponujajo programe, ki delujejo prek spleta, nekatere pa imajo sistem podjetja Halcom. Prvi sistem je dostopen prek spleta, zato lahko do njega dostopate od kjer koli, seveda, tako da se identificirate, pri drugem sistemu pa boste morali na vaš računalnik namestiti programsko opremo.

Razlika med njima je tudi v shranjevanju podatkov, programi prek spleta namreč že avtomatsko shranjujejo podatke, medtem ko morate pri sistemu podjetja Halcom sami poskrbeti za shranjevanje podatkov.

 

Dodaj odgovor