UV tiskalnik bo zadovoljil tudi najzahtevnejše poslovne stranke

Na prodajnih policah sodobnih trgovinskih centrov, predvsem pa v raznih spletnih trgovinah lahko najdemo celo vrsto tiskalnikov, ki ugodijo praktično vsakemu uporabniku. Tisti najzahtevnejši pa se ne bodo zadržali pri pisarniških tiskalnikih in podobnih napravah, ki smo jih vajeni s trgovskih polic, temveč bodo želeli UV tisk, zato bodo posegli po posebnih UV tiskalnikih, ki nudijo neprekosljivo kakovost in prilagodljivost, ki zagotavlja popolno svobodo pri UV tisku.

Prednosti UV tiskalnika

Na prvem mestu moramo med prednostmi UV tiskalnika izpostaviti predvsem kakovost tiskanja, saj je prav ta adut, zaradi katerega se uporabniki odločajo za tovrstno tehnologijo. Kako UV tisk deluje? Ta tiskalnik je pravzaprav ploski tiskalnik, ki s posebnim UV sušenjem barve zagotavlja odlično obstojnost in odpornost natisnjenih motivov, pa tudi neprekosljivo kakovost natisnjenih motivov. Takoj, ko se barva nanese na površino, se obdela z UV svetlobo in se na ta način vnese v material. To seveda zagotavlja, da bo motiv varen pred vremenskimi in drugimi vplivi, poleg tega pa instantno sušenje pomeni, da se barva ne bo niti malo razlila po materialu – to omogoča izredno precizno tiskanje, končni rezultat pa so ostri motivi brez prelivanja barv.

Takšni tiskalniki so primerni za praktično vse naloge. Tiskajo lahko na celo vrsto različnih materialov, od papirja od stekla. Običajno imajo dovolj veliko površino, da omogočajo tisk v zelo velikih formatih, tako da so kot nalašč za pripravo oglasnega materiala, promocijskih plakatov, informacijskih tabel in podobnih izdelkov, ki morajo biti dobro poslikani, a odporni in obstojni.

Nobeno presenečenje ni, da so UV tiskalniki v primerjavi z običajnimi pisarniškimi tiskalniki zelo dragi, a primerjava seveda ni na mestu. UV tiskalnik bo svoje mesto našel med opremo profesionalnih tiskarjev, ki s tiskanjem ustvarjajo dobiček, tako da bo nova pridobitev zagotovila nov dohodek in hitro poplačala začetno investicijo.