Usposabljanje preko Zavoda za zaposlovanje

Kako dolgo ste že prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje? Kako dolgo koristite prednosti in koristite Zavod za zaposlovanje za iskanje zaposlitve? Upajmo, da je ta čas čim krajši, kajne? Saj ne, da nam Zavod za zaposlovanje ne zagotavlja ogromno prednosti, vendar vendar pa bi kljub vsemu želeli najti zaposlitev. Super zaposlitev ali ne, sedaj ne smemo biti izbirčni in tako sprejmemo skoraj karkoli, samo za to, da smo zaposleni.

Na Zavodu se trudijo nas sproti obveščati o prostih delovnih mestih, naša osebna svetovalka nam običajno pošilja tudi prosta delovna mesta, ki so določena v našem zaposlitvenem načrtu ali med cilji. Potem pa pošljemo prijavo na razpisano delovno mesto in čakamo, če nas bodo povabili na razgovor. Seveda to upamo.

Vendar pa nam včasih za zaposlitev »zmanjka« določena lastnost, ki vključuje naše znanje. Morebiti je to na določenem področju pomanjkljivo. In Zavod za zaposlovanje v teh primerih organizira in brezposelnim nudi možnost dodatnega izobraževanja ali usposabljanja. Tako imamo kor brezposelna oseba odprte možnosti in seveda jih bomo izkoristili. Navsezadnje tudi kot brezposelni nismo časovno omejeni, zato imamo na voljo razne aktivnosti, ki nam lahko potem pomagajo do zaposlitve. Vedno več recimo zavod za zaposlovanje organizira razne tečaje tujih jezikov. Danes že delodajalci zahtevajo znanje tujih jezikov in v kolikor nam to znanje manjka, ga moramo pridobiti, zato da bomo lažje prišli do zaposlitve.

Če morebiti želimo opravljati tudi delo maserja ali maserke, kuharja, kuharice, ali katerih drugih poklicev, potem je dobro da se odpravimo na Zavod za zaposlovanje ali pa povrpašamo našo svetovalko, če so te možnosti usposabljanja tudi na voljo. Običajno je tako, da v kolikor je zanimanje veliko in je potreba s strani delodajalcev tudi velika, na zavodu organizirajo podobne tečaje, ko se zbere točno določeno število udeleženih brezposelnih. Torej, zakaj ne bi izkorstili raznih možnosti usposabljanja na zavodu?