Najem sedeža podjetja?

Tisti, ki z registracijo podjetja na domačem naslovu ali v svoji lastni pisarni nimajo težav, običajno niti ne pomislijo, da obstaja tudi možnost za najem sedeža podjetja. A to je rešitev, ki pride mnogim še kako prav. Primeri, ko se podjetja ne da registrirati na želenem naslovu namreč niso redki.

Najem sedeža podjetja – prednosti

1. Najem sedeža podjetja je precej cenejši kot najem poslovnega prostora. Še zlati v primeru, da poslovnega prostora niti ne potrebujete! Kdor opravlja delo na terenu ali svoje delo na domačem računalniku, se bo gotovo strinjal, da je pisarna nekje v glavnem mestu (ali drugod) zgolj nepotreben mesečni strošek.

2. Najem sedeža podjetja lahko uredite v večini slovenskih mest, največ ponudbe pa je seveda v Ljubljani. To, da lahko sedež izberete sami v katerem koli kraju, je pogosto poslovna prednost. Stranke pri nekaterih storitvah in nakupih namreč preverijo tudi to, kje se podjetje nahaja – in se odločijo za tistega, ki jih je najbližje.

3. Če je podjetje registrirano v nekem okolju, kjer so na voljo različne bonitete, vam najem sedeža podjetja pomaga, da jih lahko izkoristite. Podjetje se lahko registrira v občini, ki ponuja dobre pogoje, za katerega so vam na voljo subvencije, v katerem lahko sodelujete na različnih razpisih …

4. Za najem oziroma virtualno pisarno se običajno ponujajo naslovi v poslovnih stavbah. To pomeni, da vas imajo stranke za precej bolj kredibilne kot v primeru, da vedo, da imate svoj sedež v domači garaži.

5. Marsikje lahko registrirate podjetje, nato pa po potrebi za kakšen sestanek najamete tudi pisarno – takrat, ko je to dejansko potrebno. Najem pisarne vam obračunajo po urah, torej je ponudba ugodna.

6. Najem sedeža podjetja je pogosto edina možnost. Podnajemniki in stanovalci v večstanovanjskih stavbah namreč za registracijo na svojem naslovu bivanja težko pridobijo soglasje lastnikov oziroma etažnih lastnikov.