Poslovni naslov Ljubljana lahko najamete

Poslovni naslov je obvezen podatek, ki ga morate javiti ob registraciji vašega podjetja. Gre za podatek o tem, kje bo potekalo poslovanje. Pri večjih podjetjih je teh lokacij lahko tudi več. Kaj narediti v tem primeru? Vselej je poslovni naslov zgolj en sam. Določi se tistega, na katerem poslovanje poteka v največji meri. Če pa je poslovanje enakomerno razdeljeno po različnih lokacijah, je poslovni naslov tam, kjer je neka osrednja enota, ki se ukvarja s povezovanjem poslovanja v vseh ostalih enotah. Če podjetje posluje po različnih koncih Slovenije, je običajno poslovni naslov Ljubljana.

Zakaj najeti poslovni naslov?

Treba je vedeti, da je poslovni naslov podatek, ki je viden širši javnosti. Viden je na vaši spletni strani, v AJPES in drugih poslovnih bazah. Nahaja se takoj ob imenu podjetja. Zato nekateri ne želijo prijaviti poslovni naslov na svojem domačem naslovu. Želijo namreč ohraniti zasebnost. V tem primeru se lahko odločijo za najem poslovnega naslova le za nekaj 10 evrov na mesec. Tega principa se poslužujejo številni podjetniki in so z njim zadovoljni.

Ponudnik najema poleg tega zagotavlja tudi neko pisarno oziroma sejno sobo, ki jo je možno najeti za razne sestanke s poslovnimi partnerji. Tako boste ustvarili bolj profesionalen vtis. Lokacija je lahko tudi pomemben kriterij, na podlagi katerega se ljudje odločajo, če bodo stopili v sodelovanje z vami. Poslovni naslov Ljubljana daje vtis tega, da je podjetje bolj vredno zaupanja, kot pa če nahaja nekje na vasi. Tudi manj dostopno je na tak način. Zato je smiselno najeti poslovni naslov in si zagotoviti sedež podjetja, ki bo dobro vplival na njegov ugled.

Na tak način boste tudi bolj striktno lahko ločili med poslovnim in zasebnim življenjem. Ne boste dobivali nepričakovanih obiskov na domu, hkrati pa boste tudi poslovno pošto prejemali na ločen naslov in s tem začrtali jasne mejnike med poslovnim in privat življenjem.