Davčno blagajno je treba imeti povsod, kjer je mogoče blago ali storitve plačevati z gotovino

Marsikatero podjetje nam ponuja brezplačno davčno blagajno, pa če tudi samo za nekaj časa.

Podjetje Birokrat je eno od teh podjetij in ob tej priložnosti ponuja brezplačne davčne blagajne Birokrat za 60 dni.

Lahko se namreč odločimo za preizkus davčne blagajne: Birokrat TaxPhone Android za vodenje storitvene dejavnosti za os Android za pametne telefone ali tablice; Birokrat POS Light za os Windows za vodenje storitvene dejavnosti; Birokrat POS Trgovec za os Windows za vodenje blagovnega poslovanja – zaloge za trgovine ter brezplačna davčna blagajna Birokrat POS Gostinec za os Windows za vodenje gostinskega lokala.

Predstavljamo dve brezplačni davčni blagajni, in sicer:

Birokrat TaxPhone Android, ki omogoča:

  • samostojno vodenje trgovine – maloprodaje brez blagovnih evidenc; dnevno zaključevanje blagajne (Z obračun); kontrolo zaključevanja blagajne (X obračun); vodenje gotovinske blagajne; prodajo fizičnim osebam in davčnim zavezancem

Birokrat POS Gostinec, ki poleg ostalih funkcij dodatno omogoča še:

  • vodenje prodaje in naročil za neomejeno število odprtih miz (odprte mize lahko vodite po različnih natakarjih); tihi zaključek blagajne (Z obračun se ne prikaže in ne izpiše z namenom preprečevanja goljufanja); vnos predane gotovine za kasnejšo primerjavo z Z obračunom; izpis na več tiskalnikov (npr. izpis naročil za kuhinjo); sestavljanje dnevnih menijev (kosila, malice); delno zaključevanje računov (npr., ko se plačujejo runde – lahko izberete katere artikle plača posamezni gost in program izpiše delni račun – ostali artikli pa ostanejo za plačilo ostalim).

Uporaba davčnih blagajn, torej blagajn, ki bodo izmenjevale podatke v realnem času s finančno upravo (Furs), je obvezna od 1. januarja 2016.

Davčno blagajno je treba imeti povsod, kjer je mogoče blago ali storitve plačevati z gotovino, torej z bankovci, kovanci ali bančnimi karticami, a le, če smo zavezanec za izdajanje računov. Denimo, tudi odvetnik, pri katerem je mogoče plačilo z gotovino, bo moral imeti davčno blagajno.