Ugodno printanje s fiksno mesečno najemnino

Poceni in ugodno printanje je še posebej pomembno za podjetja z visoko obremenjenimi delovnimi mesti, kjer v pisarnah potrebujejo hitre in kakovostne barvne in črno bele izpise. Najbolj optimalen način za ustvarjanje prihrankov predstavlja najem multifunkcijske naprave ali visoko zmogljivega tiskalnika.

Če podjetje potrebuje le tiskanje dokumentov, lahko najame uporabo printerja s fiksno mesečno najemnino in izbranim paketom po meri. V primeru, da podjetje potrebuje še skeniranje, fotokopiranje in pošiljanje faksa, pa lahko najame multifunkcijsko napravo v različnih modelih. Paketi po meri omogočajo, da podjetje najem prilagodi potrebam po tisku znotraj pisarn.

Ugodno printanje in določitev mesečne najemnine

Ob začetni vzpostavitvi stika s ponudnikom storitve lahko podjetje preizkusi izbran tiskalnik ali multifunkcijsko napravo ter se na podlagi tega odloči, kateri model tehnologije najbolj ustreza potrebam po tiskanju v pisarni.

Na podlagi tega se spiše pogodba s ponudnikom in se določi mesečna najemnina, ki se ne spreminja ves čas najema. Pogodba ni zavezujoča, zato lahko podjetje kadarkoli odstopi od najema. Velika prednost fiksne cene najemnine pa je v tem, da lahko podjetje za vsak mesec posebej natančno predvidi stroške za tiskanje.

Kaj je vključeno v ceno najema za tiskalnik?

Najem je za podjetja mnogo bolj stroškovno učinkovita izbira, v primerjavi z nakupom printerja ali multifunkcijske naprave. V ceno fiksne mesečne najemnine je zajetih nekaj pomembnih stroškov, ki bi jih sicer podjetje ob nakupu tehnologije moralo dodatno plačati. V to je vključeno neomejeno število barvnih in črno belih izpisov z zalogami kartuš s tonerji. Tako podjetju ni potrebno kupovati kartuš s tonerji in skrbeti za zalogo materiala za tiskanje.

V ceno najema tehnologije za poceni tiskanje pa je zajeta tudi tehnična podpora in servisne storitve. Serviserji na pričetku najema namestijo napravo in poskrbijo za delovanje programske opreme. V primeru mehanskih ali programskih okvar pa se servisna podpora odzove še v istem delovnem dnevu, zato da bi zagotovila nemoteno delo v pisarni, ki nenehoma potrebuje kakovostne in hitre izpise.

Ugodno printanje – najem ali nakup tehnologije?

Tehnologija za tiskanje lahko zelo hitro zastari, pri čemer novi modeli tiskalnikov in multifunkcijskih naprav v najemu nudijo številne izboljšane funkcije, ki dodatno olajšujejo delo v pisarnah. V primeru, da podjetje tehnologijo za tisk kupi, mora naprave najprej docela izplačati, ter šele nato lahko kupi novo tehnologijo.

Vse to pa predstavlja precej stroškovno neučinkovito izbiro, pri čemer se naprave tudi hitro amortizirajo in izgubijo na vrednosti. Ugodno printanje lahko podjetje doseže le z najemom izbranega paketa, ki omogoča uporabo tiskalnika z drugimi storitvami, ki so vštete v ceno fiksne mesečne najemnine.