Računovodski program tudi za enostavno knjigovodstvo

Enostavno knjigovodstvo je primerno za manjša podjetja, normirance in obrtnike, ki morajo pri vodenju poslovnih knjig zabeležiti vse prihodke oziroma izdane račune ter odhodke. Pri tem se poslovni dogodki zapisujejo le na eno bilančno stran, na aktivno ali pasivno stran.

Vodenje računovodstva je tako poenostavljeno, vendar pa se morajo ti poslovni dogodki tudi vknjižiti, četudi jih podjetnik med letom le zapisuje v evidenčno knjigo. Rešitev nudi poslovni in računovodski program, ki nudi avtomatizirane funkcije za izdajanje in prejemanje računov, knjiženje bančnih izpiskov in pregledovanje finančnih poročil. Prednost je v tem, da so paketi prilagojeni potrebam podjetnika, kar omogoča tudi stroškovno učinkovitost.

Enostavno knjigovodstvo v oblaku

E računovodstvo je sodobna oblika vodenja poslovnih knjig, saj programa ni potrebno namestiti na računalnik, prav tako pa podjetnik plačuje le mesečni najem in zato mu sistema ni potrebno kupiti. Za podjetnike, ki so nenehno na poti in morajo usklajevati vse obveznosti, je spletni program odlična priložnost, da lahko kar na mobilnem telefonu pregledujejo podatke in izvršena plačila.

Knjigovodski podatki se varno shranjujejo v oblaku, v oddaljenem strežniku ponudnika storitve. Do programa lahko podjetnik in računovodja dostopata samo z uporabo internetne povezave ter iz katerekoli elektronske naprave. To podjetjem olajšuje delo.

Enostavno knjigovodstvo z ažurnimi in usklajenimi podatki

Ponudnik Minimax poskrbi za 24-urni dostop do podatkov in dokumentov, ki se shranjujejo v oblaku in so podjetju ves čas na voljo. V ceno mesečnega paketa so vštete tudi vse nadgradnje sistema in ažuriranje zakonsko določenih podatkov, kot je na primer povprečna plača za pretekli mesec.

Ponudnik skrbi tudi za vzdrževanje sistema in tehnično podporo. Spletni program za račune se lahko poveže tudi z drugimi aplikacijami in programi, ki jih podjetje uporablja pri delu. Sistem v oblaku pa je namenjen tudi brezpapirnemu poslovanju, saj s številnimi funkcijami omogoča čim manj prenašanja dokumentov v fizični obliki in posledičnega pretipkavanja podatkov.

Brezpapirno izdajanje računov v programu

Spletni program nudi izdajanje in prejemanje elektronskih računov preko treh različnih kanalov, ki so povezani s sistemom. Tako lahko podjetnik v programu kreira e račun in ga kupcu pošlje preko spletne banke, na elektronski poštni naslov ali pa preko spletnega portala BizBox.

Sicer pa je za enostavno knjigovodstvo omogočeno tudi izdajanje navadnih računov, predračunov in dobropisov. Program pa deluje tudi kot davčna blagajna, saj omogoča izdajanje davčno potrjenih gotovinskih računov, pri čemer je sistem povezan s FURS portalom. Potrebno je uporabiti specificirano digitalno potrdilo za podpisovanje dokumentov.