Poslovni naslov vas že čaka. Ste pripravljeni?

Kje imate registriran poslovni naslov je zelo pomembno. Ne samo z vidika vašega dobrega počutja, temveč tudi z vidika strank. Verjetno si želite, da vas stranke lahko obiščejo v urejenem in profesionalnem okolju, kjer se z vami lahko v miru pogovorijo in sklenejo posel.

 

Poslovni naslov podjetja je tisti naslov, kamor prispe vsa pošiljka, ki je naslovljena na vaše podjetje. Ni nujno, da je poslovni naslov tam, kjer vi delate. To je le naslov na katerem je podjetje registrirano. Ob ustanovitvi podjetja morate obvezno poleg osebnih podatkov, imena podjetja in številke dejavnosti (v kolikor registrirate dejavnost samostojnega podjetnika), obvezno navesti še poslovni naslov. v kolikor želite podjetje registrirati na naslovu na katerem živite in delo potem takem tudi opravljati s tega naslova, boste morali, v primeru, da niste lastnik stanovanja oziroma objekta, prinesti podpisano in overjeno izjavo lastnika, da se strinja z registracijo vašega podjetja na tem naslovu.

To ni vedno enostavno. Predvsem je odvisno o dejavnosti. Če vaša dejavnost zadeva nekaj hrupnega ali pa stalen obisk strank, potem boste verjetno naleteli na težave. Če pa vaša dejavnost obsega nekaj zgolj internega, potem se boste verjetno lahko uspešno dogovorili. Vendar pozor. Lastnik lahko kadar koli prekliče izjavo, in nato boste morali po hitrem postopku poiskati naslov nekje drugje, sicer se vaše podjetje zapre. Da se ognete takšnim sporom, vam svetujemo, da si zagotovite poslovni prostor nekje na bolj prijazni lokaciji. Zlasti, če vaš posel zadeva direktno delo s strankami, potem boste zagotovo želeli imeti naslov nekje drugje. Si predstavljate scenarij, ko imajo stranke reklamacijo ali pa vas želijo obiskati, in morajo priti na vaš domač naslov. to verjetno ni profesionalno, kaj šele udobno. Zato si zagotovite poslovni prostor nekje kjer boste lahko popolnoma v miru poslovali. Veliko je udobnih in ugodnih pisarn, ki zgolj čakajo na vašo vselitev.