Pozabite na skrbi pri poslovnem tiskanju

V zadnjih desetletjih smo bili priča vrtoglavemu vzponu tiskalnikov in drugih pisarniških naprav, ki so bliskovito zavzele delovna mesta praktično vseh večjih in manjših podjetij. V zadnjih letih pa se zdi, da imajo tovrstne naprave v sodobnih pisarnah vedno manjši vpliv. Medtem ko si še nekaj let nazaj ni bilo možno predstavljati pisarne, ki ne bi praktično vsakodnevno tiskala takšnih in drugačnih dokumentov, so danes najnaprednejše pisarne že povsem brez papirja. Vse je digitalno, zato še tako ugodno printanje ne pride več v poštev. Takšno brezpapirno poslovanje prinaša številne prednosti, a zahteva velik preskok, na katerega se je treba dobro pripraviti. Morda še ni čas za popolno opustitev papirja, lahko pa bistveno znižate stroške tiskanja in tiskalnike izključite iz svojega delovnega procesa s koriščenjem alternativ, ki to omogočajo.

Sodelovanje z zunanjim izvajalcem

Ena izmed bolj privlačnih opcij za tiste, ki se pri delu ne zanašajo več na stalno dostopnost tiskalnika, je sodelovanje z zunanjim izvajalcem, ki bo poskrbel za vsa opravila v zvezi s tiskanjem. Ta možnost je seveda kot nalašč za tiste, ki se s potrebo po tiskanju srečujejo le izjemoma. Takšnih podjetnikov je bržkone kar nekaj, saj mora praktično vsak vsaj od časa do časa nekaj natisniti. Za tiste, ki sicer ne poslujejo s papirjem, je torej nesmiselno kupovati in uporabljati lastne naprave, če pa lahko za ugodno printanje izkoristijo tiskarne, ki ponujajo svoje storitve v takšnih primerih.

Najem tiskalnika

Še ena izmed možnosti za ugodno printanje je najem tiskalnika. Ta možnost pride v poštev za tiste, ki želijo imeti tiskalnik stalno na razpolago, a se želijo izogniti nevšečnostim, ki jih prinaša nakup lastne naprave. Najem se še posebej splača za projektno delo, torej ko je treba veliko tiskati za nek določen projekt. Nakup tiskalnika posebej za to bi bil nesmiseln, najem pa omogoča neomejeno tiskanje za ugodno ceno. Poleg tega se na ta način izognemo številnim nevšečnostim in stroškom, ki spremljajo nakup, uporabo in vzdrževanje lastnega tiskalnika. Poceni tiskanje se namreč ne kaže le v prihranku pri začetni investiciji, temveč predvsem na dolgi rok, ko z alternativami prihranimo denar, ki bi ga sicer namenili za nakup kartuš in tonerjev ter za vzdrževanje, popravila in nadomestne dele.

Na nekaterih delovnih mestih so tiskalniki še vedno povsem nepogrešljivi. Niso pa redka tudi tista delovna mesta, ki te naprave brez težav opustijo in za potrebe tiskanja izberejo alternative, ki prinašajo ugodno printanje brez skrbi.