Na kaj morate biti pozorni, ko zbirate snemalno ekipo za vašo poroko

Posnetki iz poroke zbrani v enem samem filmu so edini način, ki lahko spremeni ta magičen večer v večnega. Kakšna pa je cena takšne storitve? Cene varirajo nekje med 300 in 3000 €. Lahko tudi več. Vse je odvisno od vaših zahtev. Če vam je skromnost domača, potem vas ne bo motilo, če bo obred snemal eden od povabljenih s svojim pametnim telefonom ali nizko cenovnim fotoaparatom. Niti vas ne bo motila tresoča se roka ali slab zvok. Če pa so vaše zahteve na ravni hollywoodske produkcije, potem se lahko začnete pogajat za ceno nekje pri 3000 €.

Snemanje porok: cenik

Ni vsaka snemalna ekipa primerna za snemanje porok, cenik pa varira tudi zaradi tega. Veliko je faktorjev, ki jih morate upoštevati, ko se odločate za snemanje vašega posebnega dne. V kolikor se vam zdi cena previsoka, pomislite, koliko truda je vloženega v en sam videoposnetek. Če želite zabeležiti vsak trenutek, potem morate upoštevati število snemalcev, čas, ki ga porabijo na poroki in kasneje za montažo filma, kakovost njihove opreme, itd.

Na kaj morate biti pozorni, ko raziskujete snemanje porok:

  • cenik,
  • število snemalcev,
  • reference in
  • kakovost videoposnetkov.

Mnogo informacij je dostopnih na spletu, zato lahko naredite grobo selekcijo že doma.

Najlažje je narediti razpredelnico in upoštevati tri faktorje:

  1. katero podjetje organizira snemanje porok,
  2. snemanje porok: cenik,
  3. kakovost videoposnetkov.

Nato pa se morate sestati z vsako snemalno ekipo ali posameznikom na seznamu. Najboljša praksa so priporočila bližnji ljudi. Iz prve roke boste najlažje izvedeli ali vam bo ekipa ustrezala ali ne.