Servis tiskalnika prepustite strokovnjakom

V kolikor ste najeli tiskalnik, vam servis tiskalnika pripada zastonj oziroma je že vštet v ceno. V nasprotnem primeru pa kar pripravite denarnico.

Cena popravila tiskalnika je odvisna od vrste in obsega napake. V kolikor napaka ni mehanska, ampak zgolj programska, boste za popravilo odšteli sorazmerno malo. V primeru večje napake, mehanske napake, pa bo potrebno zamenjati nekaj komponent, kar pa seveda vpliva na ceno, ki jo servis tiskalnika povzroči. V vsakem primeru, torej ne glede na napako, predlagamo, da se servisa ne lotevate sami, ampak pokličete za to usposobljene strokovnjake. Za domačo rabo še lahko sami pregledate tiskalnik. Ob uporabi interneta lahko celo napako sami odpravite. V primeru napake na delovnem mestu, pa je za to delo potrebno obrniti na servis tiskalnika.

V podjetju so vsi, vsaj večina, tiskalniki povezani v mrežo. Kar pomeni, da je v ozadju večji sistem, ki povezuje celotno podjetje. V takšnih primerih je potreben strokovni pregled, ki bo ugotovil kako napaka vpliva na ostala področja znotraj mreže in kako bo izklop in ponovna namestitev vplivala na kasnejše delovanje tiskalnika in ostalih naprav povezanih v istem omrežju. Če menite, da imate ustrezno znanje s področja računalništva in servisiranja tiskalnikov, potem boste težavo še lažje opisali in sporočili serviserjem, kar pa bo vplivalo na ceno popravila. Po servisiranju je zelo pomembno, da kot uporabnik probate ali je vse tako kot je bilo pred popravilom oziroma pred napako. V obratnem primeru boste morali zopet klicati serviserje. Da pa do takšnih napak in posledično do nepotrebnega stroška ne bi prihajalo vam svetujemo, da vsaj dvakrat letno pokličete vzdrževalce strojne opreme, ki naj opravijo preventivne preglede. Tako bo servis tiskalnika nepotreben in denarnica bo bolj polna.