Ni samoumevno, da je poroka odlična poslovna priložnost

Na poročni dan se vse vrti okoli mladoporočencev, četudi je organizacija dogodka izvrstna in je za videti še kaj več kot le belo obleko neveste. Pozornost je namenjena sami poroki, tako da mnogi hitro pozabijo, da je v dogodek vključenih že ogromno udeležencev, ne samo tistih, ki so povabljeni na slovesnost in praznovanje, temveč tudi tistih, ki skrbijo za organizacijo in podobne opravke pri poroki. Ni samoumevno, da je poroka odlična poslovna priložnost, a se to izkaže, če bolje pomislimo na to, kako dogodek doživljajo na primer poročni snemalci.

Jasno je, da je poroka video in fotografiranje za snemalce in fotografe to, kar je poletje za prodajalce sladoleda. Odlična priložnost za dober zaslužek. Razlogov za priljubljenost porok med snemalci je seveda več, mnogi pa izhajajo iz dejstva, da je poroka edinstven dogodek, ki mora biti poseben in popoln.

Zato, ker mora biti poročni dan vedno ostati v spominu, je storitev snemanja iskana in povpraševanja ne manjka. Video spomini so neprecenljivo darilo za mladoporočenca, zato se praktično vsak par odloči vsaj za profesionalno fotografiranje, če ne snemanje. Poleg povpraševanja pa gre izpostaviti še ceno. Ker gre za edinstven dogodek, so organizatorji pripravljeni plačati višji znesek, saj gre le za enkraten strošek. Višje cene upravičuje tudi to, da mora biti poročni dan popoln, zato ne gre sklepati kompromisov pri ceni in tvegati razočaranja zaradi slabe storitve.

Seveda pa poročni snemalci niso avtomatsko preskrbljeni, saj je treba še vedno trdo delati. Že to, da je za snemanje poroka sploh primerna, ni samoumevno. Vsi pari se ne odločijo za snemanje, poroka morda poteka v zasebnem krogu, morda je lokacija neprimerna za snemalno opremo … Poleg tega se mora poročni snemalec izkazati s strokovnim pristopom in kakovostnim rezultatom. Le tako bo upravičil svojo ceno in ohranil svoj posel na tem vse bolj konkurenčnem področju.