Najem tiskalnikov – kdaj in zakaj najeti tiskalnik?

Najem tiskalnikov, multifunkcijskih naprav, ter programske opreme za nadzor tiskanja in uporabnikov vam omogoča znižanje stroškov podjetja ter istočasno zagotavlja večjo učinkovitost podjetja. Najem fotokopirnega stroja oziroma multifunkcijske naprave vam omogoča večjo učinkovitost zaposlenih in istočasno razbremeni oddelek informacijske tehnologije.

Če je vaša naloga priprava dokumentov za posebne dogodke, izpolnjevanje kratkoročnih zahtevv, kjer je potrebna intenzivna izdelava dokumentov ali pa se ukvarjate s potrebami dokumentacije med nepredvidenimi izrednimi razmerami, je najem tiskalnika prava izbira.

Kdaj najeti tiskalnik?

Najem tiskalnika je dobra izbira za dogodke, kot so srečanja, konvencije, seminarji, sejemske prireditve in športni dogodki.

Najvišja obdobja povečane delovne obremenitve, kot so davčna sezona, sodni postopki, revizije in poročanje ob koncu leta tudi zahtevajo prisotnost tiskalnika.

Najem je primeren tudi za kratkoročne potrebe za inženirske projekte in gradbene prodajne pisarne, ter za podporo vaši strategiji obnove v primeru dogodkov, kot so požar, orkan ali poplave.

Zakaj najeti tiskalnik?

Velike organizacije se redko odločijo za najem tiskalnika ali najem katere koli druge vrste pisarniške opreme. Preprosto jim ni treba zaradi svojih velikih proračunov in neomejenega denarnega toka. Takšne organizacije običajno kupijo vso opremo v pisarni, ter plačujejo znesek za servisiranje in podporo pisarniške opreme.

Številna mala podjetja pa si ne morejo privoščiti te možnosti v današnjem gospodarskem okolju. Zato je najem fotokopirnega stroja sprejemljiva možnost za mala in srednje velika podjetja. Nekatera takšna podjetja se odločijo za nakup opreme – zlasti v domači pisarni ali majhni pisarni – vendar le, če so zahtevani stroji dovolj majhni, da to upravičujejo.

Fotokopirni stroj za katero koli večjo pisarno bi lahko predstavljal najnižjo nakupno ceno v višini 1.500 – 3.500 evrov. V majhnem podjetju bi lahko ta količina denarja znatno zmanjšala razpoložljivi kapital za širitev podjetja ali zagotovitev varnostne mreže za slabe mesece.

Za mala podjetja je najbolje, da se izognemo situacijam, v katerih so veliki deli gotovine vezani na neproizvodna sredstva. Izposoja fotokopirnih strojev lepo razreši to dilemo majhnega podjetja s časovnim razporejanjem plačil. Lastniku malega podjetja morda ne bo všeč to, da si ne lastijo opreme, vendar je treba pri najemu tiskalnika upoštevati še druge prednosti.