Kako izbrati dober barvni printer za pisarno?

Učinkovit barvni printer je pomemben element vsake pisarne, saj pri tiskanju niso dovolj le črno beli izpisi, temveč tudi barve, ki imajo določene prednosti. Barve namreč dajejo večji učinek na bralca, zato da prebere besedilo ali si ogleda sliko. Barve lahko podjetje uporabi na svojih izdanih računih, promocijskemu materialu, predstavitvenih dokumentih in drugod.

Barvni laserski tiskalniki ustvarjajo izhodno sliko na štirih valjčkih različnih barv ter s pomočjo tonerja v prahu, ki se segreje, zato da se slika ali besedilo natisne na papir. Zaradi te funkcije so laserski tiskalniki večji in težji od brizgalnih printerjev. Na drugi strani pa so zasnovani predvsem za visoko zmogljive operacije, kot je barvno tiskanje, pri čemer je pomembno, da so izpisi kakovostni in da je ločljivost grafike optimalna.

Barvni printer in hitro tiskanje

Na splošno velja, da so laserski tiskalniki pri tiskanju hitrejši od brizgalnih printerjev. Ker laserski tiskalnik za prenos slike na papir uporablja boben, lahko pri tem z velikimi hitrostmi poganja veliko kopij skozi svoje valje in tako hitro ustvari izpis. Prav tako se laserski tiskalnik hitreje ogreje in zažene valje, če je potreben le en izpis ali tiskanje dokumentov po krajših intervalih.

Najem barvnega tiskalnika v naprednem paketu omogoča optimalno hitrost tiskanja, kar je 45 strani na minuto. Tako je ta paket za najem primeren za tiskanje na obremenjenih delovnih mestih, kjer je pomembna hitrost.

Barvni printer in cena za kartuše

Stroške tiskanja sestavljata dva dejavnika, kot so stroški tiskalnika in stroški potrošnega materiala. Pri tem velja, da so kartuše nekoliko cenejše za laserske tiskalnike, saj printer natisne več strani kot brizgalni tiskalnik z enako količino črnila oziroma tonerja.

Toner lahko stane le nekaj centov na stran, vendar mora podjetje pri tem dodati še stroške občasne zamenjave bobnov in enot za slikanje na nekaterih modelih printerjev. Pri najemu barvnih tiskalnikov pa so kartuše že vključene v ceno mesečne najemnine, zato podjetju ni potrebno dodatno kupovati potrošnega materiala in skrbeti za zaloge kartuš.

Barvni printer ali multifunkcijska naprava?

Podjetje se lahko odloči tudi za najem multifunkcijske naprave, ki poleg črno belega in barvnega tiskanja nudi še druge funkcije, kot je fotokopiranje, skeniranje in pošiljanje faksa. Tiskalnik pa nudi samo eno funkcijo, in sicer dvostransko barvno tiskanje dokumentov in slik.

Vendar pa je izbira odvisna predvsem od potreb po tiskanju. Barvni printer zagotavlja kakovostne slike, hkrati pa funkcijo printanja opravlja zelo dobro in predvsem hitro. Prav zato je odlična izbira za pisarne, ki iščejo napravo, ki izvaja eno operacijo na visoki ravni zmogljivosti.