Kaj pomaga proti gubam okoli oči?

Na različne dejavnike kot so suh zrak, sončno sevanje, ekran računalnika, razne vremenske razmere se naše oči prilagajajo tako in drugače. Zaradi tega pride do suhih in razdraženih oči, tudi do pekočega občutka. Da bi se oči zavarovale pred temi pojavi, pride do stiskanja mišic okoli njih. To pa na dolgi rok vodi do razvoja gub. Temu se z leti pridruži še upadanje kolagenskih vlaken, ki so sicer odgovorna za napetost kože. Vse to privede do nastanka mrežastih gub. Glede na to, da je koža na predelu oči najtanjša, je ta predel proti gubam najmanj odporen. Prvi znaki staranja se pogosto pojavijo prav tukaj. Zato je pri skrbi za ohranjanje mladostnega videza pomembno posebno pozornost nameniti temu področju.

Kaj torej pomaga proti gubam, kako se jim izogniti?

Do nastanka gub pride v obdobju med 20. In 30. letom starosti. Takrat začne naravno upadati produkcija sebuma. Gre za mastno snov, ki jo izločajo lojnice in ustvarja naravno olje, ki preprečuje suhost kože in tudi las. K nastanku gub svoj del doprinese tudi upad produkcijskega vezivnega tkiva ter mrščenje kot mimika obraza. Proti gubam pomaga vlaženje zgornjega sloja kože, ki je naravna zaščita proti nastajanju le-teh.

V fazi preden se gubice pojavijo, je dobro poseči po raznih blagih gelih. V primeru, če so se prve gubice že začele pojavljati, je rešitev v retinolu, ki je derivat vitamina A in spodbudi nastajanje kolagena. Uporabljajte torej kreme, ki so bogate s to sestavino.

Proti gubam pomagajo tudi vaje za oči. Če jih boste redno izvajali, z njimi ne boste le ohranjali lepo kožo, ampak poskrbeli tudi za boljši vid.

Kaj pa v primeru, ko je do gub že prišlo? Pomembno je, kakšno hrano uživate. V prehrano vključite čim več take hrane, ki je bogata z minerali, z vitamini A, E in C ter z antioksidanti.

Vir: mojpogled.com