Iščem računovodski servis za malo podjetje

V primeru, da ste v spletni iskalnik že vpisali »iščem računovodski servis«, tedaj zagotovo veste, da je izbira zelo velika in da je skorajda nemogoče izbrati med številnimi ponudniki, ne da bi se pri vsakemu podjetju posebej pozanimali o njihovih storitvah ter poslali povpraševanje ali poklicali za informacije. Če potrebujete računovodjo za malo podjetje, tedaj se je dobro opreti na nekatera izhodišča.

Če za vaše malo podjetje potrebujete le nekaj knjižb na mesec, obračun prispevkov in letno bilanco stanja, tedaj je dobro, da se pri izbiri naslonite na ceno, saj za osnovne storitve brez posebnosti ni za pričakovati, da boste plačali veliko. Sicer pa je najbolje, da se pozanimate, ali je mogoč obračun glede na mesečne knjižbe in ne na pavšal. Tako boste plačali le tisto, kar potrebujete, tudi v primeru, če slučajno postanete davčni zavezanec ali pa v podjetju zaposlite novega delavca.

Iščem računovodski servis, ki je na voljo za vprašanja

Morda v začetni fazi poslovanja menite, da ne potrebujete kompleksnih svetovanj pri vodenju poslovnih knjig, vendar pa lahko sčasoma vaše podjetje preraste v večjo enoto. Lahko, da boste oddali vlogo za posojilo, kupili novo osnovno sredstvo, postali zavezanec za davek na dodano vrednost, ali pa boste odprli spletno trgovino, preko katere boste prodajali vaše storitve in blago.

Ravno zato je dobro, da izberete računovodjo, ki vam bo pomagal pri poslovnih odločitvah, zato da boste vedeli v katero smer peljati posel in kako nekaj narediti, da bo iz vidika zakona pravilno. Naloga računovodje namreč ni le v knjiženju finančnih postavk in oddajanju poročil, temveč je specialist tudi za vprašanja na področju davkov, zaposlovanja, novih investicij in mnogo več.

Iščem računovodski servis, ki vlaga v znanje

Za računovodje je izjemnega pomena, da se nenehno izobražujejo in vlagajo v nova znanja, saj se na računovodskem in davčnem področju venomer pojavljajo nove spremembe, zakonodajni predpisi, smernice in priporočila zbornice računovodij ter praksa vodenja poslovnih knjig. Zato je pomembno, da izberete računovodjo, ki je izkušen in bo za vaše podjetje pripravljen iskati nove rešitve.

Z dobrim sodelovanjem vam bo računovodja svetoval o tem, kako lahko vplivate na davčni rezultat, zmanjšate stroške, poslujete z gotovino in davčno blagajno, izdajate elektronske račune iz programa, vodite različne evidence, pišete potne stroške in službene poti in mnogo drugega. Pri tem je pomembno, da računovodja spremlja veljavno zakonodajo in spremembe, zato da boste tudi vi imeli vedno urejene finančne knjige.

Se z računovodjo lahko povezujem kar preko spleta?

Če nimate veliko časa in ne želite enkrat na teden obiskovati računovodje s svežnjem papirjev, tedaj lahko izberete podjetje za vodenje poslovnih knjig, ki je bolj naklonjeno e-računovodstvu oziroma brezpapirnemu poslovanju, pri čemer računovodje uporabljajo programe, ki delujejo preko internetne povezave in jih ni potrebno nameščati na računalnik.

Tako lahko tudi vi dostopate v program iz katerekoli elektronske naprave in pregledujete finančne podatke v vsakem trenutku. Če v brskalnik vpišete »iščem računovodski servis spletni program«, boste imeli več možnosti, da najdete računovodjo, s katerim se boste hitreje povezovali preko spletnega programa ter pošiljali digitalne in elektronske dokumente neposredno v program.