Virtualna pisarna s sedežem podjetja

Virtualna pisarna je pravzaprav fizična pisarna na naslovu nekega drugega podjetja ali ponudnika storitve, pri čemer vam le-ta omogoča, da svoje podjetje na tem naslovu registrirate in uporabite naslov kot sedež družbe, čeprav tam fizično ne delate ali opravljate svoje poslovne dejavnosti.

To vam omogoča, da še vedno delate od doma, vendar pa ustvarite profesionalni naslov podjetja, ki ni na vezan na vaše stanovanje ali hišo. Naslov s sedežem družbe lahko tako uporabite na svojih vizitkah in trženjskem gradivu. To vam omogoča, da svoje podjetje predstavite javnosti, poslovnim partnerjem in kupcem na bolj profesionalen način in zato tudi pridobite na kredibilnosti.

Virtualna pisarna, sedež družbe in druge storitve

Ponudniki storitve nudijo registracijo vašega podjetja na njihov fizični naslov. S tem ustvarite nov sedež družbe. To je še posebej koristno, če nimate možnosti, da bi podjetje registrirali doma ali tam, kjer trenutno prebivate. Zavod Mladi podjetnik pa nudi še druge storitve, ki so zajete v mesečni paket:

  • Prevzem navadne in priporočene pošte in skeniranje pošte
  • Obveščanje o prispeli pošti
  • Pošiljanje pošte na domači naslov ali v računovodski servis
  • Možnost brezplačne uporabe sejne sobe v coworking prostorih v Ljubljani
  • Soglasja glede registracije sedeža podjetja (uporabno dovoljenje, davčna blagajna, itd.)

Virtualna pisarna ohranja zasebnost podjetnika

Če vodite svoje podjetje od doma, morda nimate možnosti, da bi za sedež družbe uporabili kateri drug naslov, zato podjetje registrirate na svojem domačem naslovu. Težava pri tem pa je, da so poslovni prostori oziroma sedež podjetja tudi javno dostopne informacije, ki jih lahko vidi vsak.

Najem navideznega poslovnega prostora pa vam omogoča, da te podatke skrijete pred javnostjo in ohranite svojo zasebnost. Poleg tega je to tudi odlična priložnost, da date svojemu podjetju bolj profesionalen videz in s tem spodbudite zaupanje v vaše podjetje.

Virtualna pisarna vpliva na višjo obiskanost spletne strani

Če imate za svoje podjetje postavljeno spletno stran, je pomembno, da ima le-ta čim več obiska. Pri tem svoje delo opravi tudi optimizacija spletnih iskalnikov. Če uporabljate naslov za sedež družbe, katerega uporabljajo tudi druga podjetja, si bo Google to tudi zapomnil in lažje povezal fizični naslov na vaši spletni strani z naslovi drugih podjetij. Tako boste spletnemu mestu dodali večjo kredibilnost, kar vam bo tudi pomagalo pri višji uvrstitvi na spletnem iskalniku.

Virtualna pisarna je pomembna tudi zato, da lahko postavite svoje podjetje na Google zemljevid in tako vas bodo kupci lažje našli. Četudi ne poslujete na tem naslovu, lahko kupce preusmerite na kontaktno številko ali pa se z njimi srečate v sejni sobi, v prostorih ponudnika storitev.