Potrebujete denar takoj? Potem je idealna rešitev faktoring

Časi trepetanja pred neplačniki so mimo. Podjetnikom se ni potrebno boriti in razmišljati o projektih, ki jih bodo peljali v mlačno vodo. Zakaj? Ker je tu faktoring. Kaj to je in kako deluje si lahko preberete v spodnjem opisu.

Pred vsakim večjim poslom mora podjetje izdelati načrt in strategijo, s katerimi bodo veš čas imeli smernice, kako na uspešen način priti do cilja. Finančni načrt lahko predstavijo tudi vlagateljem ali bankam, od katerih si sposodijo določeno vsoto denarja. Takšni načrt niso obvezni, razen ko jih izključno zahtevajo vlagatelji ali banke. v takšnih načrtih lahko predvidimo načine s katerimi se bomo skušali ogniti neplačnikom, če do takšni situacij pride. In kot je navad v podjetniškem svetu, taka situacija bo zagotovo prišla. Zapadle terjatve in posledično terjanje le teh je izredno zamudno, predvsem pa mučno delo. Zato to delo prepustimo agencijam za izterjavo. Ker pa se lahko podjetniki obvarujejo zapadlih terjatev in neplačnikov, je vse bolj pogosta metoda faktoring. To je način s katerim si podjetnik zagotovi denar, ki ga pravočasno dobi od faktorja.

Gre za denar, ki ga podjetnik lahko vloži v poplačilo upnikov ali razvoj. Faktor je ponavadi kak sklad, banka ali določeno podjetje, ki ima ogromno denarja. Faktor odkupi terjatev za določeno vrednost. Ponavadi se plača med osemdeset in devetdeset odstotkov celotnega zneska. Ostale so obdrži kot strošek in provizija za opravljeno delo. Faktor nato sam terja od vašega nekdanjega dolžnika denar. je pa potrebno biti previden. Če želimo na ta način terjatev prenesti na faktorja, se mora stranka s tem strinjati. V obratnem primeru posel ni mogoč.